Sunday, December 5, 2010

Bagaimana Kesan HERBALIFE ?

Bermulanya kami minum pada 19 Jun 2010..pada masa itu kami membuatnya dengan berpandukan peraturan yang dibekalkan oleh kak Dell..bangun pagi ..sbelum gosok gigi..minum air segelas..lepas mandi..barulah minum tea mix..lepas tuh baru lah..buat shake..masa tuh guna shaker cup..shake-shake dan shake..dan minum...YA ALLAH..rasa nak muntah jugak mulanya...dah la rasa ketul2 ..tak hancur...tapi telan jugak...tghari makan macam biasa..malam shake-shake lagi...:)..sehinggalah berlarutan selama 3 hari..selepas tuh kami punya coach (abg azmi dan kak dell) datang ke rumah...rope-ropenye...dia ajor guna blender...fuhhh..lagi sedapppp...dan memang sodap..sehingga menjilat bibirr...pada masa tuh jugak kami order penimbang analisa kesihatan (TANITA)...sbb difikiran kepala..nak jugak cari pendapatan lebih..so tak pelah ..beli je la..dgn harga RM350..keesokkan nye..kami dah pandai buat shake dengan blander..jadi ais blanded..sodap dari kedai lagi tuh...

Blender yg pertama kami gunakan..tak sesuai utk ais..hentam saja

Pada 23 Jun 2010..my coach telah mengajak kami pergi ke HOM (Home Opportunity Meeting ) di rumah Leader Kak Syarifah Hariri..utk melihat sendiri bagaimana ramainya testimoni yg berjaya..Dr sendiri pun mengakui bahawa HERBALIFE adalah yang terbaik..kerana ianya adalah NUTRISI SELULAR utk badan kita..dan diajar juga bagaimana hendak memulakan bisness dengan HERBALIFE.. Kebetulan Dr. Khadijah Md Jadi memberikan talk tentang Nutrisi HERBALIFE..Dr ni sendiri mempunyai masalah kesihatan dan berat badan..memang kami begitu percaya dan teruja untuk meneruskan NUTRISI ni..hebat...bersyukur sangat2..ingatkan HERBALIFE ni utk turunkan berat badan je..rupa2nya..boleh memberikan kita kesihatan..dan membuang penyakit dlm badan..dia bukan ubat..tp penuh dengan zat2 yg seimbang utk bdn kita..tak sangka langsung!... 

 HOM pertama kami..Dr Khadijah..

pada tarikh 27 Jun 2010 ...kami pergi ke JUSCO Bukit Tinggi utk berjumpa dengan my coach..utk ambil miss TANITA..:)..dan kami diajar bagaimana nak gunakan..my coach bagi kami buku panduan..

Saat menunggu Miss TANITA.

Pada 28 Jun 2010..kami begitu berdebar nak timbang ni....dan result akhirnya...berat kami turun..wauuh..3 kg hilang...wife sy 2 kg hilang..pi mana entah...:)...Alhamdulillah..lagi kami nak teruskan..mmg menarik..

My coach ajak kami pi entah..apa nama...STS (success training seminar) kat Berjaya Times Square..pd 4 Julai 2010..so kami pi laa..ms tuh pun tak serius sgt..kiranya mcm paksa ajak laa...sehingga 4 Julai..kami dah turun..waauuuu....5 kg..wife turun 4 kg...Alhamdullillah..
Memang amazing...dan dasyat betul!..STS tersebut..memang ramai gile..dan yang naik atas pentas hebat2 blaka..ada yg pelbagai mslh penyakit dan pengurusan berat badan...fuh income masing2 fuh!!..dasyat..ada 5 angka..ada 4 angka..ada 3 angka..ada yg seminggu dapat banyak duitt...bila dah dengar tuh..teruja nak cuba cakap2 kat org apa kesan kami...begitu la kehebatan mereka atas usaha murni kesungguhan mereka...utk teruskan misi mereka..kenapa kita tidak boleh !!

STS kali pertama..memang hebatt!!

No comments:

Post a Comment