Herbalife

Pada tahun 1980, Herbalife adalah syarikat pertama yang menggabungkan kuasa pembersihan dan penyembuhan herba dengan menggunakan sains nutrisi terkini. Sebagai tambahan kepada ini adalah sokongan peribadi kepada setiap pelanggan melalui sistem jurulatih yang unik. Kombinasi hebat ini telah meningkatkan jualan daripada $2 juta pada 1980, kepada $3.8 bilion dolar pada 2008, pada masa yang sama berkembang ke 74 negara. Orang yang memungkinkan ini adalah Michael O Johnson yang menjadi Ketua Pegawai Eksekutif Herbalife.

 
Michael adalah pakar penjenamaan di sebalik Disney International dan MTV.


 
Bangunan HERBALIFE di LOS ANGELES, USA

Fakta-fakta mengenai Herbalife
  • Herbalife bermula pada 1980 dengan jualan sebanyak $2 juta
  • Herbalife mendapat jualan sebanyak $3.8 bilion jualan dari seluruh pelusuk dunia pada tahun 2008.
  • Herbalife telah menjadi peneraju industri sains nutrisi selama lebih 31 tahun.
  • Buat masa sekarang Herbalife telah beroperasi di lebih 74 negara di seluruh dunia.
  • Herbalife adalah satu-satunya syarikat nutrisi yang mempunyai doktor pemenang Hadiah Nobel dalam proses perkembangan produk.
  • Herbalife mempunyai lebih 65 juta pelanggan yang berpuas hati di seluruh pelusuk dunia.
  • Herbalife adalah pencapai prestasi bagus secara konsisten di NYSE (New York Stock Exchange)

Pasukan Doktor Kami

Pusat penyelidikan Molekular dan Nutrisi Selular Mark Hughes di Sekolah Perubatan UCLA.

Sebagai sebahagian daripada komitmen kepada kajian dan pembaharuan nutrisi tambahan yang terkini, Herblife telah menubuhkan pusat kajian Molekular dan Nutrisi Selular di UCLA. Makmal ini di ketuai oleh Dr. David Heber, Professor dalam Perubatan dan Kesihatan Awam di UCLA dan Pengarah Peneraju kepada Pusat Nutrisi Manusia di UCLA
Misinya adalah untuk memajukan sains nutrien ke tahap kefahaman yang baru dengan menggunakan kajian yang progresif dan kemajuan teknologi yang ada. Para pengkaji akan memantau herba-herba ini satu persatu menggunakan teknologi yang di panggil "Multidimensional Profiling" yang membolehkan syarikat untuk berada pada posisi terkini dalam mencipta pemakanan penambahan yang paling maju di pasaran.
Menggunakan kemudahan penyelidikan di UCLA, Herbalife telah menubuhkan Badan Penasihat Sains (SAB) dan Badan Penasihat Perubatan (MAB) yang terdiri daripada ahli sains terkemuka dan pakar nutrisi untuk mencipta produk berdasarkan penyelidikan terkini.